top of page

Kulturveien - ett skattkammer i Bodø og Salten

Kulturveien panorama.jpg

Tenk deg en dag, to dager, ei helg - fullpakket av naturopplevelser, kultur, lokal mat og spennende overnatting. En tur der du på sykkel er i nærkontakt med omgivelsene og samtidig får en god porsjon mosjon. På elsykkel så du tar motbakkene på strak arm, turen går fra Saltdal og på Kulturveien til Saltstraumen - så høydemeter er det nok av.

 

Du starter med den flotte togturen fra Bodø til Lønsdal med dagtoget til Trondheim sånn at syklene får være med. De leverer vi til deg på stasjonen i god tid før avgang 12:34. For ei gruppe kan vi også kjøre syklene til Lønsdal så dere kan ta regiontog.

 

Fra Lønsdal stasjon venter en nydelig tur ned dalen til Storjord hvor du kan ta en pause med besøk på Nordland Nasjonalpark senter ( https://www.nordlandsnaturen.no/ ). Utforsk gjerne området rundt og Junkerdalsura når du først er der.

En annen variant av denne delen er å starte syklinga fra Rognan. Da kan du besøke Blodveismuseet eller båtbygger Kai Linde.

Så er det kanskje på tide med en matbit? Saltens spesialitet møsbrømlefse må du prøve i løpet av turen og Nordnes kro i Saltdalen er et nydelig sted for dette. Etterpå kan du fordøye det solide måltidet med en riktig så lang og bratt oppoverbakke til Ljøsenhammeren seter oppe på fjellet. Så bærer det nedoverbakke til Finnvali naturpark.

Arctic Cabins ved Vestvatn ønsker deg velkommen til overnatting - eller kanskje Misvær Camping - med mindre du bedriver en smule ekstremsport og tenkte 110 km på en dag og overnatting på Saltstraumen Hotell.

Underveis er det også mange flere steder du bør ta deg tid til å stoppe - Urtehagen, Bakeverkstedet og Amors butikk kan du besøke i Misvær. På Håjen gård på Oldereid ri en tur til avveksling fra sykkelen. Er du heldig er det et arrangement på Lystgaard i Skjerstad - og Bjørns pub er åpen hver fredag på sommeren. Alt dette og mere til finner du beskrevet på Kulturveien. Kulturveien ender i Saltstraumen som du må besøke når den er på det sterkeste. En guidet omvisning med Saltstraumen Stories frister kanskje?

Fra Lønsdal til Bodø er det vel 14 mil, det vil si borti 10 timer sykling, så ta deg god tid på alle stopp - helst over to dager - god sykkeltur!

Skal du oppleve Kulturveien på egen hånd bestiller du enkelt sykler med menyvalget "Leie sykkel". Og vi blir lykkelige hvis du har spørsmål du lurer på som vi kan få lov å svare på!

Ønsker du å ha med guide eller spørre om noe bruker du kontaktskjemaet for å få mer informasjon om priser og bestilling.

 

Grupper på 6 personer eller mer kan også gjerne ta kontakt for å få en skreddersydd opplevelse.

Kulturveien er et tre-årig næring- og stedsutviklingsprosjekt eid av Bodø kommune, avdeling for næring- og utvikling (2019 - 2021).

 

Kulturveien strekker seg fra Saltstraumen til Ljøsenhammeren, og er et området med sterk bygdekultur med aner helt tilbake til steinalderbosettinger. Nærheten til både fjord og fjell vil gjøre ditt besøk hit til et minne for livet.

bottom of page