top of page

Sykle - til snorkling i Saltstraumen!

Snorkling.jpg

Fra Bodø er det ca. 30 km til Saltstraumen der vi finner NORD & NE dykkesenter. Sykkelturen starter i sentrum og følger småveier og gang- og sykkelsti frem til "gamleveien" møter FV17 "Kystriksveien" ved Godøystraumen. Da er det bare noen små km til vi er fremme og skifter til snorkling - mens elsyklene settes på lading.

NORD & NE skriver:

 

"SNORKLING I HEFTIGE STRØMMER".

 

Vi følger strandlinjen, hvor du kan se tangen blafre i strømmen under deg, fiskestimer, fargerike bunnvekster og er du heldig, en steinbit. Vi er nøye med å velge snorklesteder som ikke tar oss ut i de store hvirvlene, skipsleien eller de sterkeste strømmene.

 

Alt du behøver inngår; tørrdrakt, svømmeføtter, maske, snorkel, hette og hansker. Men du må ta med deg varme klær for å ha under tørrdrakten, f.eks et lag ull eller to avhengig av hvor frossen du er.  Du får informasjon om hvordan utstyret brukes, teknikker for snorkling, håndsignaler, hvordan komme i og ut av båten, sikkerhet og litt om dyrelivet du kommer til å se under snorklinga. Guide er med i vannet, og båten er alltid i nærheten dersom noen vil opp av vannet før de andre. Anbefalt nedre alder 12 år, pga. de minste tørrdrakter vi har er voksen XXS. Vi behøver minst 3 personer for å arrangere en tur, og vi tar med max 6 i båten i Covid-19 tider for å kunne holde sikker avstand.

Etter denne opplevelsen er det et sterkt behov for påfyll av energi, så vi spiser lunch på Saltstraumen Hotell før vi sykler tilbake.

20201001_133227.jpg
bottom of page