top of page

Straumøya - ei perle ved Saltstraumen!

20201001_121727.jpg

Straumøya ligger over Saltfjorden rett sør for Bodø og skilles fra fastlandet av Saltstraumen på ene sida og Sundstraumen på den andre. Fra Bodø er det ca. 30 km til Saltstraumen der du først kommer inn på øya og deretter strekker den seg knappe 15 km vestover.

Hit har vi et ferdig opplegg for firmaevent i samarbeid med Explore Salten - ta gjerne kontakt for mer informasjon.

Vi kan også guide en tur for deg eller vi leier ut sykkel så du kan utforske på egen hånd.

20201001_122312.jpg
20201001_122727.jpg

En god men smal asfaltvei på nordsida tar deg ut til Seines hvor det er flere rester etter den tyske okkupasjonen under 2. verdenskrig. Mest spektakulær er nok den store kommandobunkeren hvor du går inn i en ende og ut i den andre. Landskapet utover er fantastisk med litt bebyggelse, store myrområder, furu og slake svaberg - lettsyklet er det også.

Videre fra Seines er det mulig å sykle tilbake østover på sørsida av øya frem til siste hus ved Hella på god vei. Derfra tar en sti deg forbi et flott svært tre som er klyvd i to og ligger på bakken. Siste del av stien er litt steinete men ikke så lang før du kommer til de gamle husene ved Rangset. Herfra er det vei forbi Skivikvatnet og over ryggen nordover til du møter asfaltveien igjen. En nydelig rundtur!

Denne turen passer også veldig bra til å kombinere med andre opplevelser området ved Saltstraumen har å by på.

 

Midt på Straumøya har du ærverdige Skagen gård opprinnelig bygd i 1624 - der er det mulighet for servering og overnatting, men kun for grupper og etter forhåndsavtale.

 

Ved Saltstraumens nordside har du kirka, museet, guidet vandring med Saltstraumen Stories, verdens raskeste havsalt hos Arctic Salt, Saltstraumen hotell og Nord & Ne dykkesenter. Det er også 2 campingplasser i området. Saltstraumen Brygge er en fiskecamp med båtutleie sør for øya - og fortsetter du noen meter på veien mot Misvær og Beiarn finner du Tuvsjyen - hva med en steinaldertapas i særegne omgivelser?

 

Skal du oppleve Saltstraumen og Straumøya på egen hånd bestiller du enkelt sykler med menyvalget "Leie sykkel". Og vi blir lykkelige hvis du har spørsmål du lurer på som vi kan få lov å svare på!

Ønsker du å ha med guide eller spørre om noe bruker du kontaktskjemaet for å få mer informasjon om priser og bestilling.

 

Grupper på 6 personer eller mer kan også gjerne ta kontakt for å få en skreddersydd opplevelsespakke.

20201001_125159.jpg
20201001_133227.jpg
bottom of page