top of page

Kjerringøy - så vakkert som det er mulig å være!
Så du på "Hver gang vi møtes" på TV2 og ble inspirert?

Kjerringøy-trading-post-2.jpg

Reis tilbake til 1800 - tallet. Foto fra Visit Norge.

Den desidert vakreste måten å reise til Kjerringøy på er med sykkel eller båt fra Bodø. Eller hvorfor ikke sykkel en vei og båt den andre veien? Gjør det til en dagstur med oss, lei sykkel på egenhånd eller legg gjerne inn en overnatting eller flere!

Visit Norge beskriver Kjerringøy slik:

 

Kjerringøy, en to timers sykkeltur nord for Bodø, er en perle på Nordlandskysten. Et malerisk, kystalpint landskap viden kjent fra filminnspillinger basert på Hamsuns romaner.

 

Her møter du et kompakt, variert landskap med mange attraksjoner samlet tett i tett. Et unikt kystlandskap med blankskurte fjell og skinnende hvite sandstrender, jordbruksbygder med aktiv drift og det historiske Kjerringøy Handelssted.

 

De fleste forbinder halvøya med Kjerringøy Handelssted, som hadde sin storhetstid på 1800-tallet. Det intakte anlegget er i dag et av landets aller viktigste bygningsminner fra denne perioden. Den unike bygningsmassen har fått kvalitetsmerket Olavsrosa.

 

Her får vi et innblikk i Nessekongenes liv, et miljø som er mesterlig skildret av Knut Hamsun. Handelsstedet har derfor vært brukt til filmatiseringer av flere av hans romaner. Av og til har Kjerringøy Teaterlag små tablåer på det gamle handelsstedet inni mellom guidingen.

Vi vil gjerne tilføye at veien fra Bodø til Kjerringøy er perfekt for en sykkeltur - gjerne på elsykkel. Flate veier (med to korte hederlige unntak), nydelig natur, strender for en kjapp dukkert en varm sommerdag og minnerike opplevelser.

Fra Bodø kan du det første stykket legge inn litt offroad frem til Ausvika om det frister - hvilket vi synes det gjør - kanskje besøke Løp gård også når Nordlandsmuseet har åpent der? Så følger du hovedveien til Festvåg fergeleie, men vil du besøke vakre Mjelle tar du en kort avstikker og setter salig Terje Nilsen på øret (egentlig et must... tårer i øyekroken på en måte når du er der og lytter til den vakre visa).

Vel over til Misten og på Kjerringøy (som strengt tatt er ei halvøy) er det i praksis flatt og lite biltrafikk utenom fergetidene. Kyst- og kulturlandskapet med kritthvite strender tar pusten fra deg. Fremme ved det gamle handelsstedet er du virkelig ankommet 1800 - tallet. Omvisning med guide fra Nordlandsmuset er sterkt anbefalt!

Kjerringøy byr på lokalprodusert mat, galleri og kafe, naturopplevelser og heftige utfordringer. Klatrer du Strandåtind (med guide om du ikke er en klatreracer!) så kan du peke nese av de som har vært på Stetind eller Store Skagastølstind! Foretrekker du mindre luftig utsikt så kan du heller padle kajakk. Overnatting finner du på Kjerringøy bryggehotell, Tårnvika rorbusenter eller Kjerringøy Camping.

Fra Bodø er det 40 km til handelsstedet og drøye 62 km til Tårnvika. Strengt tatt bør du få med deg begge!

God sykkeltur!

Skal du oppleve Kjerringøy på egen hånd bestiller du enkelt sykler med menyvalget "Leie sykkel". Og vi blir lykkelige hvis du har spørsmål du lurer på som vi kan få lov å svare på!

Ønsker du å ha med guide eller spørre om noe bruker du kontaktskjemaet for å få mer informasjon om priser og bestilling.

 

Grupper på 6 personer eller mer kan også gjerne ta kontakt for å få en skreddersydd opplevelse.

Strandå_turliv.jpg

Strandåtind. Foto fra Turliv.no.

bottom of page